GM Masterclass Academy

Petre Nicolae, general manager CBC Romania, o companie specializata in consultanta transformationala, management organizational si strategic, business coaching, team building si training integrat transformational, are o experienta de peste 15 ani in domeniul conducerii afacerilor, ocupand pe rand functii de top management in cele mai mari companii nationale si multinationale. Din 2003 insa, Nicolae a ales sa se dedice si consultantei, avand si o specializare in management strategic si organizational. Proiectul GM Master Class Academy a luat fiinta acum patru ani, cand a participat la un program intensiv de pregatire la Universitatea Cambridge (U.K.). In urma programului si-a dat seama ca toti cei prezenti in jur de 250 de directori de la cele mai mari corporatii din lume, au plecat cu impresii foarte bune, dar nimic concret care sa ii ajute in businessul lor.

„M-am interesat daca exista o licenta a unui astfel de program, l-am achizitionat si l-am adaptat in mod concret pentru piata din Romania si mai ales pentru managementul antreprenorial din Romania”, povesteste Nicolae. Insa pentru a se potrivi pietei si managementului din Romania, programul a trebuit adaptat si asta in mai bine de doi ani. Ideea sa a prins in timp, astfel ca pana in acest moment 1200 de general manageri care au participat la acest program, din care 1110 sunt certificayi pe functia de general manager.

Mai mult, programul a devenit un reper in piata de training transformational si consultanta din Romania, fiind unic pe piata romaneasca si un punct de plecare in programele de formare necesare directorilor generali si antreprenorilor din Romania. „Programul are intreaga metodologie care permite acumularea de competente, un set complet de metode si tehnici de consultanta in management organizational si 20 de proiecte la cheie ce pot fi folosite in organizarea strategica a unei companii”, ne explica general managerul CBC Romania. Publicul tinta a fost si el bine conturat, programul adresandu-se antreprenorilor, directorilor din top management si owneri care isi doresc reorganizarea strategica a unei companii, dar si tuturor celor care isi doresc sa implementeze in companie 52 VIP – FEBRUARIE 2014 urmatoarele: Management bazat prin obiective, Managementul gestionarii performantei echipei, Reformatarea climatului organizational, Standarde de performanta coroborate cu sisteme performante de salarizare, Sisteme profesionale de evaluare a performantelor angajatilor, Strategii eficiente de vanzari si marketing. Conform general managerului CBC Romania, o buna parte din cursanti vin la recomandarea absolventilor cursurilor. „20% dintre cursanti nu stiu ce le trebuie si atunci au doar incredere in consultantii nostri care le ofera informatiile legate de curs. 60% dintre cursanti vin la recomandarile celor care au finalizat deja programul. 20% dintre cursanti fac parte dintre directori, care sunt in cautarea unui job si constata ca sunt slabi pregatiti din punct de vedere profesional si atunci intra intr-un program de resegmentare profesionala”.

In cadrul programului au acces doar Ownerii, general manageri şi top managementul unei companii. Cu alte cuvinte, sunt experiente si situatii diferite in fiecare companie, dar si modalitati diferite de a le rezolva. Astfel, cursantii interactioneaza in grupuri de cate cinci in cadrul proiectelor de grup generate de program. Fiecare cursant este parte integranta dintr-un grup de cate cinci persoane, fiind implicati in realizarea celor 20 de proiecte. Asteptarile cursantilor sunt indreptate mai mult catre reorganizarea companiei si de implementarea unui management bazat pe performanta decat catre gestionarea proiectelor simultane sau gestionarea timpului si a activitatilor cheie din organizatie. „20% dintre cursanti nu au asteptari legate de acumularea de competente in management, ci doar de acumularea unor metode care sa ii ajute sa isi conduca echipele din subordine, in vreme ce 40% dintre cursanti au asteptari legate de reorganizarea companiei si de implementarea unui management bazat pe performanta (Management bazat pe obiective, indicatori si standarde de performanta si implementarea sistemelor profesionale de evaluare si salarizare). Mai exista si un procent de 20% dintre cursanti care au asteptari legate de gestionarea proiectelor simultane, gestionarea strategica si o buna colaborare cu partenerii de afaceri Petre Nicolae, un consultant de top  timpului si a activitatilor cheie din organizatie”, adauga Nicolae.

Daca de la alte cursuri, participantul pleaca cu un minimum de informatii noi pe care le va uita in scurt timp, proiectul GM Master Class Academy asigura metode si instrumente complete pentru dezvoltarea si consolidarea unei afaceri, dar si 22 de proiecte la cheie, capabile sa ajute Ownerii sa isi dezvolte si sa isi consolideze afacerea, urmand ca la final sa i se acorde certificare in functia de director general, “general manager”. „Din fericire pentru noi, este singurul program din Romania care ofera o certificare acreditata de organismele statului roman, conform COR si anume, «general manager». Mai mult, sunt peste 50 de companii care si-au schimbat complet modul de abordare, trecand de la o abordare empirica a afacerii la una profesionala, constienta si controlata”, puncteaza tanarul general manager. Si daca tot a venit vorba de profesionalizare, l-am intrebat pe domnul Petre Nicolae si cum indeplineste acest proiect necesitatea unui general manager profesionalizat. Raspunsul a venit imediat. „Asiguram o metodologie completa pentru reorganizarea unei companii dupa principii folosite de companiile de consultanta in management, realizarea si implementarea unei strategii de dezvoltare si consolidare a afacerii, prezentarea a 22 de proiecte la cheie legate de implementarea tuturor sistemelor necesare dezvoltarii si consolidarii unei afaceri, metodologie completa de recrutare si integrare a noilor angajati, existad posibilitatea formarii unor competente legate de managementul gestionarii competentelor unei echipe sau competente aprofundate din domeniul resurselor umane”. Proiectul este structurat pe patru module obligatorii si doua optionale: Organizarea si reorganizarea unei companii, Managementul maparii proceselor si sistemelor organizatorice, Managementul gestionarii performantelor, Realizarea si implementarea unei strategii, Tehnici si metode de coaching pentru manageri, Leadership coaching. Desi atat structura cat si conţinutul proiectului sunt necesare si utile unei formari serioase, modul de promovare nu este unul adecvat, in sensul ca sunt mii de general manageri care au nevoie acuta de acest curs si nu stiu ca acest program exista si ca le poate rezolva toate problemele cu care se confrunta in dezvoltarea si consolidarea propriei afaceri. „Nu exista nici costuri pentru reluarea programului. Cu alte cuvinte, daca cineva a parcurs tot programul, nu mai trebuie sa plateasca inca odata cursurile. Un cursant poate sa participe ori de cate ori isi doreste la acelasi curs”, spune cel care a avut ideea implementarii proiectului GM Master Class Academy. Rares Pop Reorganizarea unei companii, o tema de dezbatere la cursurile lui Petre.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*