Scurt istoric al sistemului de evaluare Kruger Appraisal System®

In anul 2008 am identificat, in cadrul companiilor clientilor nostri, necesitatea evaluarii aprofundate a angajatilor, atat din punctul de vedere al expertizelor acumulate, al calibrarii cu postul ocupat dar, mai ales, al potentialului de dezvoltare al acestora. A fost momentul in care am identificat o oportunitate imensa de a cauta, la nivel national si international, un sistem complex si complet de evaluare, care sa vina in intampinarea acestei nevoi.
Am identificat si testat mai multe sisteme de evaluare, majoritatea din SUA dar si din Europa si am ajuns, dupa un an de testari, la o singura concluzie: niciunul dintre aceste sisteme nu erau calibrate pe piata romaneasca si, mai mult, nu corespundeau in totalitate necesitatilor identificate la clientii nostri. Asadar, aveam 2 variante: sa adoptam un sistem cu un brand cunoscut pe care il aveau inca cinci companii din Romania, dar care nu avea nici o legatura cu piata din Romania, sau sa creem unul nou si perfect calibrat cu nevoile de evaluare aprofundata ale clientilor nostri.

In acel moment am luat o decizie care stiam ca va presupune ani de munca, insa era decizia cea mai corecta fata de clientii nostri si, nu in cele din urma, fata de noi ca si companie. Am contractat un consultant cu experienta in Resurse Umane din Anglia si am pornit cel mai ambitios proiect pentru crearea unui sistem de Evaluare Aprofundata. Consultantul extern ne-a pus la dispozitie toate instrumentele deja testate in evaluare: teste psihometrice, profesionale, studii de caz si interviuri profesionale. Impreuna, timp de 4 ani am aplicat si am calibrat fiecare instrument in companiile-client, din diverse sectoare de activitate si in toate nivelurile ierarhice din companie.

Dupa 4 ani de munca am definitivat ceea ce se numeste “Kruger Appraisal System”, cel mai complex sistem de Evaluare Aprofundata, bazat pe instrumente profesionale internationale, calibrate in totalitate pentru piata din Romania si care este validat de rezultatele obtinute cu peste 1000 de clienti.

Am inregistrat acest sistem la toate organismele de protectie a drepturilor de autor din Romania, pentru ca este rezultatul a 4 ani de munca ai echipei noastre de consultanti dar si a consultantului extern care a avut curajul sa cloneze si sa adapteze unul dintre cele mai performante programe de Evaluare Aprofundata a potentialului de dezvoltare profesionala si personala al angajatilor.

Acum, in sfarsit, noi si clientii nostri, ne putem mandri cu un sistem de evaluare performant , adaptat si calibrat nevoilor romanilor si al clientilor nostri, anume: Kruger Appraisal System®.